Blog

We delen graag onze kennis en ervaring. Klik hieronder en lees onze tips waarmee jij vooruit komt.
De onderwerpen en invalshoeken van onze blogs zijn uiteenlopend, zoals ook het dagelijkse leven van hightech ondernemers er uit ziet.

Bedrijf en ondernemen

Inkomen nu en later

Vastgoed en vermogen

Lees hier de laatste blogs

Optimale belastingbesparing bij investering in vastgoed

Bij beslissingen rondom de aankoop van vastgoed is het rendement dat je op dat vastgoed gaat maken doorslaggevend. Daarom is het belangrijk dat je bij de aankoop de juiste juridische, fiscale en financiële keuzes maakt. Een goede analyse vóór de daadwerkelijke aankoop en integraal advies en begeleiding tijdens de aankoop zijn daarvoor cruciaal.

Lees meer »

Duidelijkheid over gewenst inkomen bij start bedrijf

Bij het starten van een bedrijf hoort ondernemerschap. Dat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent of er voldoende inkomen binnenkomt. Voorkom financiële en persoonlijke spanningen. Zorg dat je inkomen voldoende is om de lopende huishoudelijke uitgaven te betalen . Goed inzicht in het benodigde ondernemersinkomen is daarom essentieel voor een succesvolle start van je bedrijf. 

Lees meer »

Duidelijkheid over inkomen geeft genoeg rust om vroegtijdig te stoppen

Er komt een moment waarop een ondernemer wil gaan genieten van het vermogen dat hij heeft opgebouwd. Dat moment kan zich mogelijk eerder aandienen dan verwacht. Het is belangrijk om goed zicht te hebben op je inkomen vóórdat je besluit om te stoppen. Dat voorkomt dat je spijt krijgt van je beslissing, omdat je financieel niet lekker door kunt gaan met je leven.

Lees meer »

Inzicht in inkomen en alimentatie veilig gesteld: echtscheiding geregeld

Bij een echtscheiding maken echtgenoten afspraken over partner- en kinderalimentatie, als die volgens de wettelijke regels betaald moeten worden. Die partneralimentatie is vaak nodig voor de echtgenote om een herstart op de arbeidsmarkt te maken, zodat ze in haar eigen inkomen kan gaan voorzien. Pas daarna kan de echtscheiding geregeld worden.

Lees meer »

Fors belastingvoordeel door advies: van B.V. naar eenmanszaak

Het maakt fiscaal nogal wat uit of je kiest voor een B.V., v.o.f. of eenmanszaak als rechtsvorm voor jouw bedrijf. Plus: In de loop van de tijd kan een eerder gekozen rechtsvorm fiscaal niet meer de gunstigste zijn. Zeker als er iets ingrijpends gebeurt, zoals de verkoop van bedrijfsgrond. Dan wordt duidelijk of het bedrijf fiscaal nog in de juiste jas zit.

Lees meer »