Mijn verhaal

Ondernemersroots

Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn ouders hadden een boerderij in Hilvarenbeek. Hard werken heb ik daar geleerd. Ondernemen is topsport. Je moet van alle markten thuis zijn. In 2006/2007 heb ik de Master of Finance Small and Medium-Sized Enterprises gedaan, om mijn kennis over het ondernemen te verbreden en te verdiepen.

Financiële interesse

De financiële aspecten van het ondernemen interesseerde mij heel erg. Ik zag bijvoorbeeld wat de impact van het bezoek van een belastingcontroleur was op mijn ouders, zowel financieel als emotioneel. En verder wat er bij komt kijken om als ondernemer geld te verdienen voor je gezin.

Fascinatie voor mensen

Al jong had ik een brede belangstelling in wat andere mensen beweegt. Ik ben ook altijd zeer nieuwsgierig naar hoe groepen mensen samenwerken om iets voor elkaar te krijgen. En waarom een samenwerking toch niet lukt. In 2012 heb ik daarom de Mediation opleiding gedaan en 2013 de Persoonlijke Profiel Analyse opleiding, zodat ik mensen kan helpen omdat ik ze goed doorgrond.
Ik ben ook jarenlang succesvol coach van voetbal- en hockeyteams geweest.

Opleiding

Op mijn middelbare school (VWO) had ik twee lievelingsvakken, namelijk Nederlands en Economie. Het mooie aan Nederlands vond ik het spelen met woorden en hoe die woorden effect op het handelen van mensen hebben. Economie bracht mij inzichten hoe bedrijven georganiseerd zijn en hoe economische wetmatigheden invloed hebben op bedrijven en mensen. Mijn studie Fiscaal Recht was daarom een logische keuze, omdat dat een combinatie is van wetteksten en ondernemen, inkomen en geld.

Prettiger werken door automatisering en techniek

Op het VWO ontstond ook de fascinatie voor computers en wat die voor bedrijven en mensen kunnen betekenen. Mijn middelbare school had namelijk begin van de jaren tachtig een computerlokaal met de eerste IBM personal computers (wel 4k geheugen!). In mijn arbeidsleven en privé heb ik steeds gebruikgemaakt van computers en software om het werk van collega’s en medewerkers makkelijker en de output voor klanten kwalitatief beter te maken. 

Continu verbeteren

Uit mijn opvoeding heb ik meegekregen dat je jouw gaven en talenten  zo goed mogelijk moet benutten, ten bate van de mensen om je heen en jezelf. Je kunt jezelf altijd verder ontwikkelen en verbeteren. Dat wil ik ook, zonder concrete resultaten heb ik geen echte voldoening in mijn werk.

Rentmeesterschap

Ik heb de diepe overtuiging dat we als een goed rentmeester moeten omgaan met de aarde en de natuur. De aarde is ons wereldwijde, gemeenschappelijke huis en we hebben de plicht om hier samen voor te zorgen. Alleen dan is er toekomst voor ons allemaal en heeft alles wat we nu doen ook zin.

Ondernemerschap

Na 11 jaar als belastingadviseur in loondienst gewerkt te hebben, wilde ik mijn eigen ideeën over hoe je klanten het beste kunt helpen zelfstandig in de praktijk brengen. Daarom ben ik in 2001 Fidante Belastingadviseurs gestart. Ik heb heel veel verschillende mensen mogen helpen met mijn veelzijdige kennis en ervaring. In 2015 heb ik Fidante verkocht aan een medewerker. Het kantoor bestaat nog steeds met een groot deel van de klanten van toen.

Start Comprato Adviseurs

in juli 2020 ben ik Comprato Adviseurs gestart om ondernemers verder te helpen, ook gebruikmakend met de kennis en ervaring die ik de afgelopen vijf jaren in de hightech sector heb opgedaan.

"Mijn passie en kracht is het analyseren en oplossen van complexe fiscale en financiële vraagstukken voor en met mensen, zodat ze zorgeloos verder kunnen met hun bedrijf en leven."