Ondernemersinkomen

Als ondernemer ben je druk met jouw eigen bedrijf. Je werkt hard. Maar heb je wel voldoende salaris voor jezelf geregeld? Doe je jezelf privé niet te kort? En als je een tijdje uit de running bent? Heb je daarvoor een voorziening getroffen? Je wilt dit nu geregeld hebben. Zodat je het salaris krijgt waar je recht op hebt.

Waarom zou je advies over jouw salaris inwinnen?

Natuurlijk heb je informatie opgehaald bij de Belastingdienst of ondernemerssites. Je hebt echter behoefte aan duidelijkheid. Een direct antwoord op jouw vragen:

 • Welke salaris heb ik privé nodig?
 • Met welke fiscale regels heb ik te maken als ik mijn salaris vaststel?
 • Hoe betaal ik zo min mogelijk belasting over mijn salaris en houd ik netto zoveel mogelijk over?
 • Is een auto van de zaak voor mij fiscaal interessanter dan een onbelaste kilometervergoeding?
 • Is een elektrische auto voor mij aantrekkelijk?
 • Kan ik mij nog op een andere manier fiscaal vriendelijk belonen?
 • Hoe zorg ik voor inkomen als ik langdurig ziek word?

Je wil geen tijd en geld verliezen door verkeerde beslissingen. Dus is het belangrijk dat je alles op de juiste manier en in de juiste volgorde aanpakt.

Wij helpen innovatieve ondernemers aan een goed nettosalaris 

Als fiscaal adviseur staan we al jaren naast ondernemers. We delen kennis, ondersteunen, sturen en organiseren. Soms nemen we regelzaken uit handen of geven een duwtje in de rug. Maar we doen het altijd samen. Zodat jij succesvol kan ondernemen.

 

Daarom is stap 1 een goed gesprek.

 

Daaruit volgt direct stap 2: Een strategie met een gespecificeerd investeringsoverzicht. Na jouw akkoord gaan we direct aan de slag. Want we begrijpen dat je vooruit wil. Onze ideeën toetsen we aan jouw wensen. Zo ontstaat snel een duidelijk beeld van jouw financiële behoefte aan geld privé, jouw werkzaamheden in jouw bedrijf, de toepasselijke fiscale salarisnorm en de beste fiscaalvriendelijke invulling van jouw salaris.

 

Stap 3 is een uitgebreid fiscaal juridisch advies met tijdslijn. Het advies is specifiek, meetbaar en volledig op jouw situatie toegesneden. Zo weten alle betrokkenen vooraf welke taken wanneer uitgevoerd moeten worden en met welk doel.

 

Stap 4 is de uitvoering. Wij houden een vinger aan de pols, sturen bij, enthousiasmeren en motiveren. Daarnaast zijn we troubleshooter en sparringpartner voor alle betrokkenen en zorgen ervoor dat jij grip houdt.

Zorg voor een comfortabel salaris!

Wij zorgen ervoor dat jij je een goed nettosalaris uit jouw bedrijf krijgt. Onze  belastingadviseurs staan klaar om je te helpen. Maak vrijblijvend kennis met onze gedegen aanpak en jarenlange ervaring op het gebied van arbeidsbeloning. Vraag de gratis Quickscan aan. Wil je direct vooruit? Maak dan een afspraak voor een Strategiegesprek.

Voorbeelden van onze diensten

Wat kunnen we je leveren:

 • Advies fiscaal normsalaris
 • Advies auto op de zaak of privé
 • Advies fiscaal vriendelijk belonen
 • Analyse gevolgen langdurige ziekte
 • Analyse privébestedingen t.b.v. hoogte nettosalaris

Gratis Quickscan

Maak vrijblijvend kennis en vraag nu de gratis Quickscan aan. Je kunt ons ook bellen op 040-8422545 of ons een terugbelverzoek sturen.

Handige checklist

Goed voorbereid op gesprek over jouw salaris? Download nu onze gratis checklist beloning directeuren.

Checklist Comprato Adviseurs Prive
Word – 182,9 KB 407 downloads

Onze specialisten

Onze specialisten staan klaar om je te helpen met advies over jouw salaris.

Klantcases

Duidelijkheid over gewenst inkomen bij start bedrijf

Een bedrijf starten betekent ondernemerschap en zelf risico lopen of er voldoende inkomen binnen komt. Dat inkomen moet voldoende zijn om de lopende huishoudelijke uitgaven van de ondernemer te betalen, anders ontstaan financiële en persoonlijke spanningen. Goed inzicht in het benodigde ondernemersinkomen is daarmee essentieel voor een succesvolle start van het bedrijf. 

Blogs over inkomen nu en later

We delen graag onze kennis en ervaring. Klik hieronder en lees onze tips waarmee jij vooruit komt.