Samenwerking en participatie

Je bedrijf groeit gestaag. Maar je ziet kansen in de markt die je niet alleen kunt pakken. Je mist echter iemand die met jou het bedrijf gaat opbouwen. Of je hebt niet genoeg kapitaal voor de groei. In beide gevallen kan het een slimme keuze zijn om de eigendom en zeggenschap in jouw bedrijf met een ander te gaan delen. Maar je loopt tegen allerlei zaken aan die eerst geregeld moeten worden. Regels, fiscale wetten en waardebepalingen waar je geen ervaring mee hebt, maar waar je zo snel mogelijk duidelijkheid over wil hebben. Zodat je nu die samenwerking of participatie kunt regelen. 

Waarom zou je advies over samenwerking en participatie inwinnen?

Natuurlijk heb je informatie opgehaald bij collega-ondernemers of op internet. Je hebt echter behoefte aan duidelijkheid. Een direct antwoord op jouw vragen:

 • Hoe vind ik een geschikte zakelijke partner of participant?
 • Hoe weet ik dat de juiste persoon of financier gevonden heb?
 • Hoe kan ik het fiscaal juridisch het beste regelen hoe die zakelijke partner mede-eigenaar van mijn bedrijf wordt? Verkoop of bijplaatsen van aandelen? Of toch beter een vennootschap onder firma aangaan?
 • Welke prijs moet die zakelijke partner of participant betalen voor een aandeel in mijn bedrijf?
 • Wat moet er in het contract met de zakelijke partner of participant staan?
 • Wat moet ik verder juridisch allemaal regelen? Bijvoorbeeld over bestuurderschap in mijn bedrijf? En als we later toch uit elkaar gaan?
 • Welke afspraken maak ik met hem/haar voor de dagelijkse gang van zaken over taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden?

Je wil geen tijd en geld verliezen door verkeerde beslissingen. Dus is het belangrijk dat je alles op de juiste manier en in de juiste volgorde aanpakt.

Wij helpen innovatieve ondernemers bij hun succesvolle samenwerking of participatie

Als adviseur export staan we al jaren naast ondernemers. We delen kennis, ondersteunen, sturen en organiseren. Soms nemen we regelzaken uit handen of geven een duwtje in de rug. Maar we doen het altijd samen. Zodat jij succesvol kan groeien.

 

Daarom is stap 1 een goed gesprek.

 

Daaruit volgt direct stap 2: Een strategie met een gespecificeerd investeringsoverzicht. Na jouw akkoord gaan we direct aan de slag. Want we begrijpen dat je vooruit wil. Onze ideeën toetsen we aan jouw ambities. Zo ontstaat snel een duidelijk beeld van de kansen op groei van jouw bedrijf, de mogelijkheden voor samenwerking of participatie en de meest succesvolle aanpak samen met de nieuwe zakenpartner of participant.

 

Stap 3 is een uitgebreid fiscaal juridisch advies met projectplan en tijdslijn. Het advies is specifiek, meetbaar en volledig op jouw situatie toegesneden. Zo weten alle betrokkenen vooraf welke taken wanneer uitgevoerd moeten worden en met welk doel.

 

Stap 4 is de uitvoering. Wij houden een vinger aan de pols, sturen bij, enthousiasmeren en motiveren. Daarnaast zijn we troubleshooter en sparringpartner voor alle betrokkenen en zorgen ervoor dat jij grip houdt.

Pak die kans op een succesvolle samenwerking of participatie voor jouw bedrijf!

Wij zorgen ervoor dat jij je volledig kan concentreren op de groei van jouw bedrijf. Onze  belastingadviseurs en waarderingsdeskundigen staan klaar om je te helpen. Maak vrijblijvend kennis met onze gedegen aanpak en jarenlange ervaring op het gebied van samenwerking en participatie. Vraag de gratis quickscan aan. Wil je direct vooruit? Maak dan een afspraak voor een strategiegesprek.


Gun jezelf de beste investering voor een succesvolle samenwerking en participatie.

Voorbeelden van onze diensten

Wat kunnen we je leveren:

 • screening kandidaten zakelijke partners en participanten
 • fiscaal juridische advies samenwerking of participatie
 • bedrijfswaardering en prijsbepaling
 • verkoopcontract aandelen B.V.
 • vennootschap onder firma contract 
 • aandeelhoudersovereenkomst
 • directiereglement

Gratis Quickscan

Maak vrijblijvend kennis en vraag nu de gratis Quickscan aan. Je kunt ons ook bellen op 040-8422545 of ons een terugbelverzoek sturen.

Handige checklist

Wil je goed voorbereid met ons in gesprek over samenwerking en participatie in jouw bedrijf?  Download dan onze Checklist samenwerking en participatie bedrijf:

Checklist Comprato Adviseurs Bedrijf
Word – 187,1 KB 446 downloads

Onze specialisten

Onze specialisten staan klaar om je te helpen met advies en begeleiding voor de samenwerking en participatie voor jouw bedrijf.

Klantcases

We hebben al tientallen klanten geholpen bij de start van hun  bedrijf. Wil je weten wat ze vertellen over hoe we ze geholpen hebben? Klik hieronder en lees de klantcases. Plan daarna een vrijblijvend gesprek met ons in.

Blogs over bedrijf en ondernemen

We delen graag onze kennis en ervaring. Klik hieronder en lees onze tips waarmee jij vooruit komt.