Vermogensoverdracht

Als ondernemer ben je succesvol. Je houdt geld over en jouw vermogen groeit hard. Je wilt je kinderen een goede start geven met dat vermogen. Maar je loopt tegen allerlei zaken aan die eerst geregeld moeten worden. Regels, fiscale wetten en waardebepalingen waar je geen ervaring mee hebt, maar waar je zo snel mogelijk duidelijkheid over wil hebben. Zodat je jouw kinderen een kickstart kunt geven.

Waarom zou je advies voor vermogensoverdracht inwinnen?

Natuurlijk heb je informatie opgehaald bij collega-ondernemers, vrienden of op internet. Je krijgt echter uiteenlopende meningen. Je hebt echt behoefte aan duidelijkheid. Een direct antwoord op jouw vragen:

  • Welk vermogen kan ik overdragen aan mijn kinderen, zonder dat ik zelf te kort kom?
  • Wat is fiscaal de beste manier om dat vermogen over te dragen?
  • Wat is de waarde  van het vastgoed dat ik wil overdragen?
  • Hoeveel mag ik mijn kinderen belastingvrij schenken?
  • Moet ik mijn testament aanpassen zodat mijn kinderen zo min mogelijk belasting bij mijn overlijden betalen?

Je wil geen tijd en geld verliezen door verkeerde beslissingen. Dus is het belangrijk dat je alles op de juiste manier en in de juiste volgorde aanpakt.

Wij helpen ondernemers bij een succesvolle vermogensoverdracht

Als belastingadviseur en financieel specialist staan we al jaren naast ondernemers. We delen kennis, ondersteunen, sturen en organiseren. Soms nemen we regelzaken uit handen of geven een duwtje in de rug. Maar we doen het altijd samen. Zodat jij succesvol kan ondernemen en verder kunt met jouw leven.

 

Daarom is stap 1 een goed gesprek.

 

Daaruit volgt direct stap 2: Een strategie met een gespecificeerd investeringsoverzicht. Na jouw akkoord gaan we direct aan de slag. Want we begrijpen dat je vooruit wil. Onze ideeën toetsen we aan jouw wensen. Zo ontstaat snel een duidelijk beeld van jouw persoonlijke en financiële situatie, jouw bedrijf en vermogen en de beste fiscaal juridische aanpak voor de overdracht van vermogen aan jouw kinderen.

 

Stap 3 is een uitgebreid Fiscaal juridisch advies met tijdslijn. Het Fiscaal juridisch advies is specifiek, meetbaar en volledig op jouw situatie toegesneden. Zo weten alle betrokkenen waaraan ze aan toe zijn en welke taken wanneer uitgevoerd moeten worden en met welk doel.

 

Stap 4 is de uitvoering. Wij houden een vinger aan de pols, sturen bij, enthousiasmeren en motiveren. Daarnaast zijn we troubleshooter en sparringpartner voor alle betrokkenen en zorgen ervoor dat jij grip houdt.

Pak die kans op een succesvolle vermogensoverdracht aan jouw kinderen!

Wij zorgen ervoor dat jij je een goede inzicht hebt in jouw vermogen krijgt. En geven je advies hoe je vermogen kunt overdragen aan jouw kinderen. Onze  belastingadviseurs en vermogensadviseurs staan klaar om je te helpen. Maak vrijblijvend kennis met onze gedegen aanpak en jarenlange ervaring op het gebied van vermogensoverdracht. Vraag de gratis Quickscan aan. Wil je direct vooruit? Maak dan een afspraak voor een Strategiegesprek.

Voorbeelden van onze diensten

Wat kunnen we je leveren:

  • Inventarisatie inkomen en waarde van vermogen t.b.v. vermogensoverdracht
  • Fiscaal advies vermogensoverdracht 
  • Analyse financiële gevolgen overdracht vermogen
  • Taxatie vastgoed 
  • Fiscaal juridisch advies testament

Gratis Quickscan

Maak vrijblijvend kennis en vraag nu de gratis Quickscan aan. Je kunt ons ook bellen op 040-8422545 of ons een terugbelverzoek sturen.

Handige checklist

Goed voorbereid op gesprek over jouw vastgoed en vermogen? Download nu onze gratis checklist vermogens overdracht ondernemers.

Checklist Comprato Adviseurs Prive
Word – 182,9 KB 413 downloads

Onze specialisten

Onze specialisten staan klaar om je te helpen met advies over vermogensoverdracht.

Klantcases

Duidelijkheid over inkomen bij vroegtijdig stoppen

Er komt een moment waarop een ondernemer wil gaan genieten van het vermogen dat hij heeft opgebouwd. Dat moment kan zich mogelijk eerder aandienen dan verwacht. Het is belangrijk goed zicht te hebben op je inkomen vóórdat je besluit om te stoppen. Dat voorkomt dat je spijt krijgt van je beslissing, omdat je financieel niet lekker kunt doorleven.

Blogs over vastgoed en vermogen

We delen graag onze kennis en ervaring. Klik hieronder en lees onze tips waarmee jij vooruit komt.