Oudedagsvoorziening

Als ondernemer moet je zelf voor je eigen oudedagsvoorziening zorgen. Je wilt straks onbezorgd kunnen leven. En als jou eerder iets overkomt, dat jouw partner en kinderen financieel goed achterblijven.  Maar heb je dit afdoende geregeld? Je wilt jouw oudedagsvoorziening nu geregeld hebben. Zodat je je volledig kunt concentreren op jouw bedrijf.

Waarom zou je advies voor jouw oudedagsvoorziening inwinnen?

Natuurlijk heb je informatie opgehaald bij je pensioenverzekeraars of op internet. Het is echter complex en onoverzichtelijk. Je hebt echt behoefte aan duidelijkheid. Een direct antwoord op jouw vragen:

 • Hoe hoog is mijn pensioeninkomen straks als ik niets doe?
 • Hoeveel netto-inkomen heb ik straks uit mijn vermogen?
 • Hoeveel geld heb ik na mijn pensionering nodig?
 • Wanneer moet ik beginnen met het opbouwen van pensioen?
 • Welk netto-inkomen heb ik als ik eerder met pensioen ga?
 • Hoeveel pensioenkapitaal moet ik aanvullend nu gaan opbouwen nodig om straks onbezorgd te leven?
 • Hoe kan mijn pensioenkapitaal het beste verzekeren?
 • Wat zijn de gevolgen voor mijn inkomen en pensioen als ik arbeidsongeschikt raak?
 • Welke overlijdensrisicoverzekeringen moet ik afsluiten voor mijn partner en kinderen?

Je wil geen tijd en geld verliezen door verkeerde beslissingen. Dus is het belangrijk dat je alles op de juiste manier en in de juiste volgorde aanpakt.

Wij helpen ondernemers met hun oudedagsvoorziening

Als belastingadviseur en financieel specialist staan we al jaren naast ondernemers. We delen kennis, ondersteunen, sturen en organiseren. Soms nemen we regelzaken uit handen of geven een duwtje in de rug. Maar we doen het altijd samen. Zodat jij succesvol kan ondernemen en verder kunt met jouw leven.

 

Daarom is stap 1 een goed gesprek.

 

Daaruit volgt direct stap 2: Een strategie met een gespecificeerd investeringsoverzicht. Na jouw akkoord gaan we direct aan de slag. Want we begrijpen dat je vooruit wil. Onze ideeën toetsen we aan jouw wensen. Zo ontstaat snel een duidelijk beeld van jouw persoonlijke en financiële situatie, jouw bedrijf, de pensioenregelingen en de beste fiscaal juridische en financiële regeling van jouw oudedagsvoorziening.

 

Stap 3 is een uitgebreid Scenarioplan met tijdslijn. Het Scenarioplan is specifiek, meetbaar en volledig op jouw situatie toegesneden. Zo weten alle betrokkenen waaraan ze aan toe zijn en welke taken wanneer uitgevoerd moeten worden en met welk doel.

 

Stap 4 is de uitvoering. Wij houden een vinger aan de pols, sturen bij, enthousiasmeren en motiveren. Daarnaast zijn we troubleshooter en sparringpartner voor alle betrokkenen en zorgen ervoor dat jij grip houdt.

Zorg voor een goede oudedagsvoorziening!

Wij zorgen ervoor dat jij je een goede inzicht hebt in jouw oudedagsvoorziening krijgt. En geven je advies hoe je jouw pensioentekort kunt oplossen. Onze  belastingadviseurs en pensioenadviseurs staan klaar om je te helpen. Maak vrijblijvend kennis met onze gedegen aanpak en jarenlange ervaring op het gebied van oudedagsvoorzieningen. Vraag de gratis Quickscan aan. Wil je direct vooruit? Maak dan een afspraak voor een Strategiegesprek.

Voorbeelden van onze diensten

Wat kunnen we je leveren:

 • Inventarisatie inkomen, vermogen en pensioen t.b.v. oudedagsvoorziening
 • Analyse financiële gevolgen (eerdere) pensionering
 • Analyse privébestedingen t.b.v. hoogte oudedagsvoorziening
 • Pensioenadvies

Gratis Quickscan

Maak vrijblijvend kennis en vraag nu de gratis Quickscan aan. Je kunt ons ook bellen op 040-8422545 of ons een terugbelverzoek sturen.

Handige checklist

Goed voorbereid op gesprek over jouw echtscheiding? Download nu onze gratis checklist oudedagsvoorziening ondernemers.

Checklist Comprato Adviseurs Prive
Word – 182,9 KB 396 downloads

Onze specialisten

Onze specialisten staan klaar om je te helpen met advies over jouw oudedagsvoorzieningen.

Klantcases

Duidelijkheid over inkomen geeft genoeg rust om vroegtijdig te stoppen

Er komt een moment waarop een ondernemer wil gaan genieten van het vermogen dat hij heeft opgebouwd. Dat moment kan zich mogelijk eerder aandienen dan verwacht. Het is belangrijk om goed zicht te hebben op je inkomen vóórdat je besluit om te stoppen. Dat voorkomt dat je spijt krijgt van je beslissing, omdat je financieel niet lekker door kunt gaan met je leven.

Blogs over inkomen nu en later

We delen graag onze kennis en ervaring. Klik hieronder en lees onze tips waarmee jij vooruit komt.