Aankoop bedrijf

Je wil voor jezelf beginnen. Je hebt een mooi bedrijf gezien dat je wel zou willen kopen. Maar je loopt tegen allerlei zaken aan die eerst geregeld moeten worden. Regels, fiscale wetten en vergunningen waar je geen ervaring mee hebt, maar waar je zo snel mogelijk duidelijkheid over wil hebben. Zodat je dat bedrijf zo goed mogelijk koopt.

Waarom zou je advies over koop van een bedrijf inwinnen?

Natuurlijk heb je informatie opgehaald bij collega-ondernemers of op internet. Je hebt echter behoefte aan duidelijkheid. Een direct antwoord op jouw vragen:

 • Is het bedrijf geschikt voor mij?
 • Wat zijn de mogelijke risico's in het bedrijf?
 • Hoe pak ik het aankooptraject het beste aan?
 • Welk bod moet ik bij de verkoper neerleggen?
 • Waar kan ik financiering voor de aankoop krijgen?
 • Hoe kan ik het de aankoop fiscaal, juridisch en financieel het beste regelen?
 • Wat moet er in het koopcontract met de verkoper staan?
 • Wat moet ik verder juridisch allemaal regelen? 

Je wil geen tijd en geld verliezen door verkeerde beslissingen. Dus is het belangrijk dat je alles op de juiste manier en in de juiste volgorde aanpakt.

Wij helpen innovatieve ondernemers bij de koop van een bedrijf

Als belastingadviseur en financiële specialist staan we al jaren naast ondernemers. We delen kennis, ondersteunen, sturen en organiseren. Soms nemen we regelzaken uit handen of geven een duwtje in de rug. Maar we doen het altijd samen. Zodat jij succesvol kunt gaan ondernemen.

 

Daarom is stap 1 een goed gesprek.

 

Daaruit volgt direct stap 2: Een strategie met een gespecificeerd investeringsoverzicht. Na jouw akkoord gaan we direct aan de slag. Want we begrijpen dat je vooruit wil. Onze ideeën toetsen we aan jouw ambities. Zo ontstaat snel een duidelijk beeld van de beste kandidaten voor mijn bedrijf, de voorbereiding van de koop, de waardebepaling van het bedrijf en meest succesvolle aanpak voor de aankoop.

 

Stap 3 is een uitgebreid fiscaal juridisch advies met projectplan en tijdslijn. Het advies is specifiek, meetbaar en volledig op jouw situatie toegesneden. Zo weten alle betrokkenen vooraf welke taken wanneer uitgevoerd moeten worden en met welk doel.

 

Stap 4 is de uitvoering. Wij houden een vinger aan de pols, sturen bij, enthousiasmeren en motiveren. Daarnaast zijn we troubleshooter en sparringpartner voor alle betrokkenen en zorgen ervoor dat jij grip houdt.

Pak die kans op succesvolle koop van het bedrijf!

Wij zorgen ervoor dat jij je volledig kan concentreren op het bedrijf. Onze  adviseurs staan klaar om je te helpen. Maak vrijblijvend kennis met onze gedegen aanpak en jarenlange ervaring op het gebied van aankoop van bedrijven. Vraag de gratis quickscan aan. Wil je direct vooruit? Maak dan een afspraak voor een strategiegesprek.


Gun jezelf de beste investering voor een succesvolle aankoop van het bedrijf.

Voorbeelden van onze diensten

Wat kunnen we je leveren:

 • screening bedrijf en verkoper
 • fiscaal juridische advies aankoop bedrijf
 • bedrijfswaardering en prijsbepaling
 • begeleiding aankoop bedrijf
 • koopovereenkomst bedrijf

Gratis Quickscan

Maak vrijblijvend kennis en vraag nu de gratis Quickscan aan. Je kunt ons ook bellen op 040-8422545 of ons een terugbelverzoek sturen.

Handige checklist

Goed voorbereid op gesprek over de aankoop van jouw bedrijf? Download nu onze gratis checklist aankoop bedrijf.

Checklist Comprato Adviseurs Bedrijf
Word – 187,1 KB 404 downloads

Onze specialisten

Onze specialisten staan klaar om je te helpen met advies en begeleiding voor de aankoop van jouw bedrijf.

Klantcase

Hoe doe je fiscaal, juridisch en financieel het meest gunstige bod op een bedrijf?

Een bedrijf kopen kan op verschillende manieren: door de aandelen van de B.V. met alle bezittingen en verplichtingen erin te kopen of enkel bepaalde bezittingen van de B.V. (zogenaamde activa/passiva transactie). Welke manier voor de koper fiscaal en financieel het beste is, moet meegenomen worden bij het doen van het bod. 

Blogs over bedrijf en ondernemen

We delen graag onze kennis en ervaring. Klik hieronder en lees onze tips waarmee jij vooruit komt.