Beëindiging samenwerking

Je hebt jouw bedrijf samen met een mede-eigenaar of participant laten groeien. Maar je bent er achter gekomen dat die mede-eigenaar of participant niet meer de juiste partij is om jouw bedrijf verder op te bouwen. Jullie beeld van de beste route voor het bedrijf loopt te ver uiteen. Of de mede-eigenaar presteert niet genoeg meer. De persoonlijke klik heeft plaats gemaakt voor dagelijkse irritaties. Het vertrouwen om samen door te gaan is weg. Je wilt een snelle oplossing. Maar je loopt tegen allerlei zaken aan die eerst geregeld moeten worden. Regels, fiscale wetten en waardebepalingen waar je geen ervaring mee hebt, maar waar je zo snel mogelijk duidelijkheid over wil hebben. Zodat je verder kunt met jouw bedrijf.

Waarom advies over beïndiging van een samenwerking inwinnen?

Natuurlijk heb je informatie opgehaald bij collega-ondernemers of op internet. Je hebt echter behoefte aan duidelijkheid. Een direct antwoord op jouw vragen:

 • Hoe pak ik de beëindiging tactisch het beste aan, gelet op de persoonlijke aspecten?
 • Hoe kan ik het fiscaal juridisch het beste regelen hoe die zakelijke partner uit mijn bedrijf stapt? 
 • Welke prijs moet ik die zakelijke partner of participant betalen voor zijn aandeel in mijn bedrijf?
 • Wat zet ik in de beëindigingsovereenkomst en het contract voor de koop van de aandelen?
 • Wat moet ik verder juridisch allemaal regelen? Bijvoorbeeld over zijn bestuurderschap in mijn bedrijf? 
 • Welke afspraken maak ik met hem/haar over de periode na de beëindiging, bijvoorbeeld over relatie- en concurrentiebedingen?

Je wil geen tijd en geld verliezen door verkeerde beslissingen. Dus is het belangrijk dat je alles op de juiste manier en in de juiste volgorde aanpakt.

Wij helpen innovatieve ondernemers bij de beëindiging van hun samenwerking of participatie

Als belastingadviseur en financieel specialist staan we al jaren naast ondernemers. We delen kennis, ondersteunen, sturen en organiseren. Soms nemen we regelzaken uit handen of geven een duwtje in de rug. Maar we doen het altijd samen. Zodat jij succesvol kan groeien.

 

Daarom is stap 1 een goed gesprek.

 

Daaruit volgt direct stap 2: Een strategie met een gespecificeerd investeringsoverzicht. Na jouw akkoord gaan we direct aan de slag. Want we begrijpen dat je vooruit wil. Onze ideeën toetsen we aan jouw ambities. Zo ontstaat snel een duidelijk beeld van jouw bedrijf, de mogelijkheden voor beëindiging van de samenwerking of participatie en de meest beste aanpak voor een snelle beëindiging.

 

Stap 3 is een uitgebreid fiscaal juridisch advies met projectplan en tijdslijn. Het advies is specifiek, meetbaar en volledig op jouw situatie toegesneden. Zo weten alle betrokkenen vooraf welke taken wanneer uitgevoerd moeten worden en met welk doel.

 

Stap 4 is de uitvoering. Wij houden een vinger aan de pols, sturen bij, enthousiasmeren en motiveren. Daarnaast zijn we troubleshooter en sparringpartner voor alle betrokkenen en zorgen ervoor dat jij grip houdt.

Pak die kans op een succesvolle beëindiging van de samenwerking of participatie voor jouw bedrijf!

Wij zorgen ervoor dat jij je volledig kan concentreren op de groei van jouw bedrijf. Onze  belastingadviseurs en waarderingsdeskundigen staan klaar om je te helpen. Maak vrijblijvend kennis met onze gedegen aanpak en jarenlange ervaring op het gebied van beëindiging van samenwerkingen. Vraag de gratis quickscan aan. Wil je direct vooruit? Maak dan een afspraak voor een strategiegesprek.


Gun jezelf de beste investering voor een succesvolle samenwerking en participatie.

Voorbeelden van onze diensten

Wat kunnen we je leveren:

 • fiscaal juridische advies beëindiging samenwerking of participatie
 • bedrijfswaardering en prijsbepaling
 • beëindigingsovereenkomst
 • contract koop aandelen
 • zakelijke mediation

Gratis Quickscan

Maak vrijblijvend kennis en vraag nu de gratis Quickscan aan. Je kunt ons ook bellen op 040-8422545 of ons een terugbelverzoek sturen.

Handige checklist

Wil je goed voorbereid met ons in gesprek over beëindiging samenwerking en participatie in jouw bedrijf?  Download dan onze Checklist beëindiging samenwerking en participatie bedrijf:

Checklist Comprato Adviseurs Bedrijf
Word – 187,1 KB 413 downloads

Onze specialisten

Onze specialisten staan klaar om je te helpen met advies en begeleiding voor de beëindiging van jouw samenwerking.

Klantcases

We hebben al tientallen klanten geholpen bij de start van hun  bedrijf. Wil je weten wat ze vertellen over hoe we ze geholpen hebben? Klik hieronder en lees de klantcases. Plan daarna een vrijblijvend gesprek met ons in.

Blogs over bedrijf en ondernemen

We delen graag onze kennis en ervaring. Klik hieronder en lees onze tips waarmee jij vooruit komt.