Echtscheiding

Ook als ondernemer kun je te maken krijgen met een echtscheiding. Dit geeft een enorme spanningen, zowel thuis als in jouw bedrijf. Je hebt de belangen van jezelf, jouw bedrijf, jouw kinderen en van je ex-partner in de gaten te houden. Maar heb je wel voldoende steun? Doe je jezelf niet te kort? Je wilt de echtscheiding nu geregeld hebben. Zodat je verder kunt met je bedrijf en leven.

Waarom zou je advies en begeleiding voor jouw echtscheiding willen?

Natuurlijk heb je informatie opgehaald bij vrienden of op internet. Het blijkt allemaal heel complex te zijn. Je hebt echter behoefte aan duidelijkheid. Een direct antwoord op jouw vragen:

 • Welke kinder- en partneralimentatie moet ik betalen?
 • Welke aanspraken heeft mijn ex-partner op mijn bedrijf en vermogen?
 • Kan ik zo veel mogelijk belastingaftrek hebben bij mijn echtscheiding en daarna?
 • Wat wordt mijn netto-inkomen straks? En wat wordt het netto-inkomen van mijn ex-partner?
 • Welke aanspraken heeft mijn ex-partner op mijn pensioen?
 • Hoe zorg ik dat het niet uit de hand loopt?

Je wil geen tijd en geld verliezen door verkeerde beslissingen. Dus is het belangrijk dat je alles op de juiste manier en in de juiste volgorde aanpakt.

Wij helpen ondernemers bij hun echtscheiding

Als fiscaal adviseur en mediator staan we al jaren naast ondernemers. We delen kennis, ondersteunen, sturen en organiseren. Soms nemen we regelzaken uit handen of geven een duwtje in de rug. Maar we doen het altijd samen. Zodat jij succesvol kan ondernemen en verder kunt met jouw leven.

 

Daarom is stap 1 een goed gesprek.

 

Daaruit volgt direct stap 2: Een strategie met een gespecificeerd investeringsoverzicht. Na jouw akkoord gaan we direct aan de slag. Want we begrijpen dat je vooruit wil. Onze ideeën toetsen we aan jouw wensen. Zo ontstaat snel een duidelijk beeld van jouw persoonlijke en financiële situatie, jouw bedrijf, de toepasselijke echtscheidingsregels en de beste fiscaal juridische en financiële regeling van jouw echtscheiding.

 

Stap 3 is een uitgebreid fiscaal juridisch advies met tijdslijn. Het advies is specifiek, meetbaar en volledig op jouw situatie toegesneden. Zo weten alle betrokkenen vooraf welke taken wanneer uitgevoerd moeten worden en met welk doel.

 

Stap 4 is de uitvoering. Wij houden een vinger aan de pols, sturen bij, enthousiasmeren en motiveren. Daarnaast zijn we troubleshooter en sparringpartner voor alle betrokkenen en zorgen ervoor dat jij grip houdt.

Zorg voor een goede start na jouw echtscheiding!

Wij zorgen ervoor dat jij je een goede start na jouw echtscheiding krijgt. Onze  belastingadviseurs, waarderingsdeskundigen en mediators staan klaar om je te helpen. Maak vrijblijvend kennis met onze gedegen aanpak en jarenlange ervaring op het gebied van echtscheiding. Vraag de gratis Quickscan aan. Wil je direct vooruit? Maak dan een afspraak voor een Strategiegesprek.

Voorbeelden van onze diensten

Wat kunnen we je leveren:

 • Inventarisatie inkomen, vermogen en pensioen t.b.v. echtscheiding
 • Waardebepaling van jouw bedrijf
 • Analyse financiële gevolgen huwelijkse voorwaarden en echtscheiding
 • Advies optimale belastingaftrek bij echtscheiding
 • Analyse privébestedingen t.b.v. hoogte kinder- en partneralimentatie
 • Advies fiscale toetsing concept-echtscheidingsconvenant
 • Advies verdeling pensioenrechten
 • Mediation 

Gratis Quickscan

Maak vrijblijvend kennis en vraag nu de gratis Quickscan aan. Je kunt ons ook bellen op 040-8422545 of ons een terugbelverzoek sturen.

Handige checklist

Goed voorbereid op gesprek over jouw echtscheiding? Download nu onze gratis checklist echtscheiding ondernemers.

Checklist Comprato Adviseurs Prive
Word – 182,9 KB 403 downloads

Onze specialisten

Onze specialisten staan klaar om je te helpen met advies over jouw echtscheiding.

Klantcases

Inzicht in inkomen en alimentatie veilig gesteld: echtscheiding geregeld

Bij een echtscheiding maken echtgenoten afspraken over partner- en kinderalimentatie, als die volgens de wettelijke regels betaald moeten worden. Die partneralimentatie is vaak nodig voor de echtgenote om een herstart op de arbeidsmarkt te maken, zodat ze in haar eigen inkomen kan gaan voorzien. Pas daarna kan de echtscheiding geregeld worden.

Ingrijpende fiscale claims afgewend: echtscheiding zonder rechtszaak geregeld

Bij een echtscheiding moeten de echtgenoten de rekening met elkaar opmaken. Dan komen vaak allerlei fiscale en financiële claims voor het eerst écht op tafel. Die moeten opgelost of verdeeld worden, voordat de echtscheiding geregeld kan worden.

Blogs over inkomen nu en later

We delen graag onze kennis en ervaring. Klik hieronder en lees onze tips waarmee jij vooruit komt.