Bedrijfsbeëindiging

Het moment is aangebroken dat je jouw bedrijf gaat beëindigen. Dat kan zijn omdat je weer in loondienst gaat of omdat je met pensioen gaat. De aanleiding kan ook zijn dat het bedrijf te weinig oplevert of omdat je vanwege je gezondheid er moet wilt stoppen. Maar je loopt tegen allerlei zaken aan die geregeld moeten worden. Contractrecht, arbeidsrecht en belastingwetten waar je geen ervaring mee hebt, maar waar je zo snel mogelijk duidelijkheid over wil hebben. Zodat je nu het bedrijf kunt beëindigen.

Waarom zou je advies over bedrijfsbeëindiging inwinnen?

Natuurlijk heb je informatie opgehaald bij collega-ondernemers, de Kamer van Koophandel of Belastingdienst. Je hebt echter behoefte aan duidelijkheid. Een direct antwoord op jouw vragen:

 • Hoe kom ik van de contracten met mijn klanten en leveranciers af?
 • Hoe kom ik van mijn personeel af?
 • Moet ik inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betalen als ik mijn bedrijf beëindig?
 • Met welke btw-afrekening krijgen ik te maken als ik stop?
 • Wat moet ik aan administratie bewaren en hoe lang?
 • Heb ik recht op een uitkering als ik stop?

Je wil geen tijd en geld verliezen door verkeerde beslissingen. Dus is het belangrijk dat je alles op de juiste manier en in de juiste volgorde aanpakt.

Wij helpen innovatieve ondernemers met het beëindigen van hun bedrijf

Als belastingadviseur en financiële specialist staan we al jaren naast ondernemers. We delen kennis, ondersteunen, sturen en organiseren. Soms nemen we regelzaken uit handen of geven een duwtje in de rug. Maar we doen het altijd samen. Zodat jij jouw bedrijf met zo min mogelijk kosten en belasting kunt stoppen.

 

Daarom is stap 1 een goed gesprek.

 

Daaruit volgt direct stap 2: Een strategie met een gespecificeerd investeringsoverzicht. Na jouw akkoord gaan we direct aan de slag. Want we begrijpen dat je vooruit wil nadat je jouw bedrijf hebt gestopt. Onze ideeën toetsen we aan jouw ambities. Zo ontstaat snel een duidelijk beeld van wat de beste aanpak is jouw bedrijf te beëindigen.

 

Stap 3 is een uitgebreid fiscaal juridisch advies met projectplan en tijdslijn. Het advies is specifiek, meetbaar en volledig op jouw situatie toegesneden. Zo weten alle betrokkenen vooraf welke taken wanneer uitgevoerd moeten worden en met welk doel.

 

Stap 4 is de uitvoering. Wij houden een vinger aan de pols, sturen bij, enthousiasmeren en motiveren. Daarnaast zijn we troubleshooter en sparringpartner voor alle betrokkenen en zorgen ervoor dat jij grip houdt.

Regel de beëindiging op jouw bedrijf zo gunstig mogelijk!

Wij zorgen ervoor dat jij je volledig kan concentreren op de toekomst na jouw bedrijf. Onze  adviseurs staan klaar om je te helpen. Maak (vrijblijvend) kennis met onze gedegen aanpak en jarenlange ervaring op het gebied van bedrijfsbeëindiging. Vraag de gratis quickscan aan. Wil je direct vooruit? Maak dan een afspraak voor een strategiegesprek.


Gun jezelf de beste investering voor een gunstige bedrijfsbeëindiging.

Voorbeelden van onze diensten

Wat kunnen we je leveren:

 • Analyse juridische verplichtingen
 • Analyse fiscale verplichtingen
 • Fiscaal juridisch advies bedrijfsbeëindiging
 • Afvloeiing personeel 
 • Administratieve en fiscale afwikkeling van de bedrijfsbeëindiging 

Gratis Quickscan

Maak vrijblijvend kennis en vraag nu de gratis Quickscan aan. Je kunt ons ook bellen op 040-8422545 of ons een terugbelverzoek sturen.

Handige checklist

Goed voorbereid op gesprek over de beëindiging jouw bedrijf? Download nu onze gratis checklist bedrijfsbeëindiging.

Checklist Comprato Adviseurs Bedrijf
Word – 187,1 KB 437 downloads

Onze specialisten

Onze specialisten staan klaar om je te helpen met advies en begeleiding voor de beëindiging van jouw bedrijf.

Klantcases

We hebben al tientallen klanten naar tevredenheid geholpen.  Lees onze klantcases.

Blogs over bedrijf en ondernemen

We delen graag onze kennis en ervaring. Klik hieronder en lees onze tips waarmee jij vooruit komt.